Omega 3 tekort? Volg deze 3 gratis tips!

omega 3 tekort

Omega 3 tekort? De meeste van onder ons hebben het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen en/of gehoord dat Omega 3 erg gezond voor je is. Als je een vegetarisch dieet volgt dan is de kans bijna 100% dat je het kent! Veel mensen hebben er wel eens over gehoord maar hebben werkelijk geen idee wat een Omega 3 tekort nou precies inhoud. Speciaal daarom hebben we een blog geschreven om zo al jouw vragen te kunnen beantwoorden!

Wat is Omega 3?

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Het lichaam heeft het wel nodig om goed te kunnen functioneren. Een aantal voedselbronnen waar je dit vetzuur in terug kan vinden zijn vissoorten zoals makreel, haring en zalm, vandaar ook dat Omega 3 ook wel Visolie wordt genoemd. Verschillende zaden zoals chiazaad of lijnzaad en eieren bevatten ook veel Omega 3. Er zijn ook andere bronnen die Omega 3 bevatten in een minder grote hoeveelheid dan de hiervoor genoemde bronnen. Deze andere bronnen zijn sojabonen, peulvruchten, spruitjes en avocado.

Hoe kom je aan een Omega 3 tekort?

Veel mensen en vooral veel vegetariërs en veganisten last van een tekort aan Omega 3 vanwege het uitsluiten van vis in het dieet of het onvoldoende eten van vissen die rijk zijn aan Omega 3, vandaar ook dat “vette vis” behoort tot de welbekende schijf van 5.

Deze vetzuren kunnen gelukkig worden opgenomen via de voeding of door het consumeren van voedingssupplementen. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn de vis vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Symptomen van een Omega 3 tekort

Een tekort aan Omega 3 kan worden herkend door verschillende vervelende symptomen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Fysieke symptomen

 • Je hebt een waziger zicht
 • Je hebt minder energie
 • Je hebt een droge huid
 • Een toename in je gewicht
 • Verlies van jouw spierkracht
 • Een slechte nachtrust
 • Droge hoofdharen en kwetsbare nagels
 • Je hebt sneller of vaker last van dorst

Mentale symptomen

 • Je hebt problemen met concentratie
 • Je vergeet dingen sneller
 • Je hebt een verminderde stemming
 • Leren kost je meer moeite

3 tips tegen een Omega 3 tekort

 • Neem vette vis op in je dieet. Makreel, haring en zalm zitten vol met Omega 3 visolie waardoor je jouw Omega 3 tekort snel afvlakt.
 • Ben je vegetariër of veganist? Vul dan je dieet aan met Chiazaad of lijnzaad. Ook deze producten bevatten veel Omega 3.
 • Naast voedingsstoffen kun je ook voedingssupplementen toevoegen aan je dieet om deze meer in balans te maken. Kastoes Omega 3 Visolie bevat een extra hoge dosering aan visvetzuren. Neem een Omega 3 tablet tijdens het eten om te om een Omega 3 tekort tegen te gaan.

Wat zijn de voordelen van Omega 3 visolie?

Omega 3 Visolie als supplement kent vele voordelen. Het beschermt tegen hart- en vaatziekten, zorgt voor een verlaging van de bloeddruk, het verbetert de hersenfunctie en draagt bij aan een mooie en stralende huid. Ben je actief bezig met sport? Dan biedt dit supplement je nog veel meer voordelen. Omega 3 versoepelt gewrichten en stimuleert het herstel van je spieren. Daarnaast heb je minder snel last van verzuring in de spieren.

Zitten er bijwerkingen aan Omega 3 supplementen?

Nu je de voordelen weet en weet wat Omega 3 is, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke risico’s dit supplement met zich mee kan brengen. Het is wel goed om te weten dat in de meeste gevallen deze bijwerkingen alleen opkomen als je een te hoge dosering in neemt. Het is daarom van groot belang dat je je altijd aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid houdt. De bijwerkingen zijn zure oprispingen, met de geur en/of smaak van vis en bij te hoge doseringen kunnen er maag- en darmklachten ontstaan, zoals misselijkheid, braken, een opgeblazen gevoel, verstopping, buikpijn, winderigheid of diarree.

De Kastoes Omega 3 visolie bevat per capsule 1000 mg visolie. 350 mg daarvan is Omega 3, 180 mg is EPA en 120 mg is DHA. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is één capsule per dag, overschrijdt deze aanbeveling dus niet. Daarnaast wordt het ook aangeraden om de capsules tijdens een maaltijd in te nemen.

Kun je te veel Omega 3 binnenkrijgen?

Je weet nu dat een Omega 3 tekort bestaat, is er dan ook zoiets als een overschot aan Omega 3? Kan te veel Omega 3 kwaad voor je lichaam? Het antwoord op deze vraag is ja. Over een langere periode meer dan 3 gram visolie kan een negatieve invloed hebben op de stolling van het bloed in je lichaam, wat nodig is om het bloeden te laten stoppen bij een wond. Vooral mensen die gebruik maken van bloedverdunners lopen risico op gezondheidsproblemen bij het nemen van te veel Omega 3. Wanneer je je aan de aanbevolen gebruikshoeveelheid van supplement aanhoudt zal er geen sprake zijn van een Omega 3 tekort of overschot.

Kastoes Omega 3

De Kastoes Omega 3 wordt op Bol.com beoordeeld met een 4.8/5 sterren!

Je leest nog steeds, dus Omega 3 visolie is ook geschikt voor jou als jij je Omega 3 tekort tegen wil gaan! Maar waar haal je deze visolie capsules nou? Je bent gelukkig op het juiste adres, want dat kan hier bij Kastoes! Alle Kastoes producten worden in de EU geproduceerd en zijn gecertificeerd aan GMP, HACCP en HALAL! De producten zijn samengesteld met alleen maar hoogwaardige grondstoffen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen! Omega 3 visolie van Kastoes bestaat niet uit allerlei verschillende extracten.

Niet het supplement voor jou?

Geen last van een tekort aan Omega 3? Goed dat je een nu al gevarieerd volgt met genoeg visolie! Het assortiment van Kastoes bestaat uit supplementen die positief bijdragen aan je gezondheid en je helpen met het bereiken van je doelen en Omega 3 is daar een van. Bekijk ook eens onze andere supplementen of lees hier ons onderzoek naar de werking van fatburners en burnboosters. Is jouw doel niet om af te vallen maar juist om sterker te worden? Lees hier alles over Turkesterone, een relatief nieuw supplement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruikt Kastoes cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met deze cookies kunnen wij (en derde partijen) jouw internetgedrag binnen onze site volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij (en derde partijen) advertenties op basis van jouw interesse tonen. Op onze Privacybeleid kun je hier meer informatie over vinden.